Domaine Bousquet Chardonnay / Torrontes

 Domaine Bousquet Chardonnay / Torrontes 75 cl

 

Domaine Bousquet, Tupungato, Mendoza, Argentinië

 

Torrontes is een druivensoort verwant aan de muscat. Naast het botertje van de Chardonnay biedt de geur van Torrontes een exotische muskaattoon en aanlokkelijk fruit. De smaak is verkwikkend fris, met een hint van tropische vruchten. Fonkelend bleekgeel van kleur met een mooie intensiteit. Absoluut een aanrader. Is als drink- en maaltijdwijn bijzonder geschikt (vis, verse salades in mediterrane stijl, kipgerechten, aperitief).

 

Jean Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 km ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meter dicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep.

 

In 1997 was de Uco Valley een dorre vlakte aan de voet van de Andes. Jean Bousquet en enkele pioniers zagen hier de mogelijkheden voor wijnbouw. Het relatief, koele klimaat, de lage regenval en de hoge luminiciteit zijn ideaal voor de cultivatie van wijndruiven.

 

De stijl van Bousquet wordt gekenmerkt door de expressie van de terroir met oog voor finesse en elegantie.

 

 

Soort
Witte Wijn
Land 
Argentinië
Druif
Torrontes en Chardonnay
Smaak
Zeer aromatisch, met geuren van witte bloemen en grapefruit. Deze droge witte wijn heeft een perfecte balans en fijne, verfrissende zuren.
Drinkmoment
Een heerlijke combinatie met voorgerechten, asperges, zomerse salades, vis en schaal- en schelpdieren met een sausje.
Alcohol
13,5 %
Oogstjaar
2017
Wijnhuis
Domaine Bousquet
Prijs
€ 7.75