Aberlour double cask 12 Years, Single Malt
Aberlour double cask 12 Years, Single Malt, Schotland
Kleur is amber. Geur is fruitvol, appel, peer en abrikoos. De smaak chocolade, sherryhout, kruidig, kaneel. In afdronk warm, zacht, zoet met wat specerij.
Aberlourwhisky staat in de top tien van best verkochte Schotse single malts wereldwijd. Aberlour is een traditionele whisky, deels gerijpt op oude sherryvaten. Er zijn 10, 12, 16 en 18 jaar oude whisky’s en een gelimiteerde uitgave de vatsterkte (cask-strenght), A’bunadh, rijping uitsluitend op oloroso-sherryvaten.
De distilleerderij van Aberlour is aan de Burn of Aberlour gelegen. In 1826 werd Aberlour door James Gordon opgericht, de distilleerderij werd in 1879 door de nieuwe eigenaar James Fleming verplaatst naar de plek waar deze zich nu nog steeds bevind. In 1898 werd de distilleerderij verwoest door een grote brand, ontstaan door een explosie in het stillhouse. In 1945, werd de distilleerderij door Campbell Distillers aangekocht en in het jaar 1973 werd de distilleerderij, op de warehouses uitgezonderd, totaal afgebroken en geheel herbouwd, waarbij de totale capaciteit werd verdubbeld. In 1974 werd Campbell Distillers door de Pernod Ricard groep aangekocht.
In het distilleerderij van Aberlour staan twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom worden verwarmd. Voor de vergisting gebruikt men zes roestvrijstalen washbacks. De lagering van de new spirit gebeurt in zowel first- als refill, sherry- en bourbonvaten. Het water dat men voor de productie gebruikt komt van de bron van St. Drostan (vernoemd naar een oude monnik die vroeger in die omgeving woonde). Deze bron is te vinden op het terrein van Aberlour en wordt gekenmerkt door water van uitzonderlijk zuivere kwaliteit en de daarbij gebruikte turf draagt bij aan een breed scala van smaken aan deze Aberlour Malt Whisky.
Productie proces Schotse whisky
Soort | Highland Malt Whisky |
---|---|
Land van herkomst | Schotland |
Inhoud | 70 cl |
Alcoholpercentage | 40% |
Prijs | € 49.99 |