Astoria Ripasso della Valpolicella DOC

Astoria Ripasso  della Valpolicella DOC

 

De handgeplukte druiven worden in de wijngaard in kleine manden gedaan, waarna ze in het pershuis worden geperst en het klassieke vinificatieproces voor rode wijn doorlopen, waarbij inweking en vergisting plaatsvindt gedurende 10 tot 15 dagen. Hierna wordt de most gescheiden van de vaste bestanddelen, en bewaard in RVS tanks. In januari wordt de jonge Valpolicellawijn toegevoegd aan de geperste schillen en pitjes van de uitgegiste Amaronewijn waarna de wijn opnieuw gist voor 10 dagen. Daarna volgt lagering op eikenhouten vaten gedurende 1 jaar, waarna de wijn gebotteld wordt en nog een aantal maanden in de kelders op fles rijpt.

 

Soort
Rood vol en krachtig
Land 
Italië
Druif
Corvina, Rondinella, Corvinone
Smaak
Vol, krachtig, lange finale met een geur van  rijpe kersen en specerijen.
Drinkmoment
Uitstekend bij gegrild vlees, pittige gerechten en pittige kazen. Serveertemperatuur 16-18°C
Alcohol
14%
Oogstjaar
2016
Wijnhuis
Prijs
€ 16.99