Astoria Ripasso della Valpolicella DOC
Astoria Ripasso della Valpolicella DOC
De handgeplukte druiven worden in de wijngaard in kleine manden gedaan, waarna ze in het pershuis worden geperst en het klassieke vinificatieproces voor rode wijn doorlopen, waarbij inweking en vergisting plaatsvindt gedurende 10 tot 15 dagen. Hierna wordt de most gescheiden van de vaste bestanddelen, en bewaard in RVS tanks. In januari wordt de jonge Valpolicellawijn toegevoegd aan de geperste schillen en pitjes van de uitgegiste Amaronewijn waarna de wijn opnieuw gist voor 10 dagen. Daarna volgt lagering op eikenhouten vaten gedurende 1 jaar, waarna de wijn gebotteld wordt en nog een aantal maanden in de kelders op fles rijpt.
Soort
|
Rood vol en krachtig |
---|---|
Land
|
Italië
|
Druif
|
Corvina, Rondinella, Corvinone |
Smaak
|
Vol, krachtig, lange finale met een geur van rijpe kersen en specerijen. |
Drinkmoment
|
Uitstekend bij gegrild vlees, pittige gerechten en pittige kazen. Serveertemperatuur 16-18°C |
Alcohol
|
14%
|
Oogstjaar
|
2016
|
Wijnhuis
|
|
Prijs
|
€ 16.99
|