Domaine Bousquet Malbec

Domaine Bousquet Malbec biologisch 75 cl

 

Domaine Bousquet, Tupungato, Mendoza, Argentinië

 

Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse malbec van topkwaliteit. In de neus vindt men, intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Deze wijn beschikt over een uitstekende structuur en lengte. In de mond treft men zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish.

 

Jean Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 km ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meter dicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep.

 

In 1997 was de Uco Valley een dorre vlakte aan de voet van de Andes. Jean Bousquet en enkele pioniers zagen hier de mogelijkheden voor wijnbouw. Het relatief, koele klimaat, de lage regenval en de hoge luminiciteit zijn ideaal voor de cultivatie van wijndruiven.

 

Jean Bousquet is een Fransman die zijn stek in de Tupungato heeft gevonden. De stijl van Bousquet wordt gekenmerkt door de expressie van de terroir met oog voor finesse en elegantie. 

 

 

 

Soort
Rode wijn
Land 
Argentinië
Druif
Malbec
Smaak
Geur zwart fruit en specerij. De smaak is vol, zwarte bessen, gedroogd fruit en wat chocolade. Afdronk is krachtig en lang aanhoudend.
Drinkmoment
Heerlijk bij rood vlees, BBQ en kazen.
Alcohol
13,5 %
Oogstjaar
2018/2019
Wijnhuis
Domaine Bousquet
Prijs
€ 7,75