Domaine de La Baume Saint Paul Viognier

Domaine de La Baume Saint Paul Viognier

 

Languedoc-Roussillon (Pays d'Oc)  

 

 

 

Domaine de la Baume Saint-Paul Viognier Is strogeel van kleur. Aroma’s van mandarijn, gekonfijte sinaasappel en abrikoos. In de smaak wat exotisch, licht kruidig, droog met een aanhoudende frisse afdronk. Een heerlijk aperitief.

 

In het hart van de Languedoc…

 

Al meer dan een eeuw houdt het Domaine de la Baume een wijnbouwtraditie in stand en produceert het betoverende wijnen met een sterk aromatisch potentieel.

 

Het Domaine de la Baume is verankerd in het hart van de Languedoc-Roussillon, gelegen tussen de kleine dorpjes Servian, Béziers en het middeleeuwse stadje Pézenas en is een bron van inspiratie. Een echte oase van rust midden in de natuur, het belichaamt de warmte van het Zuiden, de sfeer en gezelligheid, maar ook de liefde voor het land. Een enkele weg brengt u naar de prachtige smeedijzeren poort, versierd met initialen J en P ter ere van Jean Prat, de oprichter.

 

Terroir

 

De grond waarop de wijngaarden van Domaine de la Baume zijn aangeplant, is zeer divers: terwijl de hellingen kalksteengrind hebben, zijn de plateaus klei-kalksteen en klei-zandig. Dit rijke terroir maakt de ontwikkeling van veel wijnen mogelijk die van een vriendelijke stijl naar een subtielere stijl gaan. Maar wat ze ook zijn, ze bieden een enorm aromatisch palet.

 

“ We voorzien elk van onze percelen met onze knowhow en onze grootste aandacht om het beste uit hun potentieel te halen. Jonathan Sanchez, oenoloog.

Soort
Witte Wijn
Land 
Frankrijk, Vin de Pays D’Oc
Druif
Viognier
Smaak
Aroma’s van mandarijn, gekonfijte sinaasappel en abrikoos. In de smaak wat exotisch, kruidig, droog en aanhoudende frisse afdronk. Een heerlijk aperitief 
Drinkmoment
Serveertemperatuur tussen de 8 en 10 graden. Heerlijk in combinatie met visgerechten, salades en de Aziatische keuken.
Alcohol
14 %
Oogstjaar
2021 / 2022
Wijnhuis
La Baume
Prijs
€ 8,99