Astoria “Galíe” Prosecco D.O.C. Treviso

Astoria “Galíe” Prosecco D.O.C. Treviso 75 cl

Astoria vini is de producent van deze Spumante, deze mousserende wijn is voor 100% gemaakt van de Glera druif en is afkomstig uit het gebied Veneto en mag hierdoor de beschermende benaming Prosecco dragen. Deze opvallende fles is uitsluitend gemaakt voor Astoria Vini en geïnspireerd op de glasmakers van Murano.

Soort
Mousserende wijn
Land 
Italië
Druif
Glera
Smaak
Extra Dry; Droge frisse mousserende wijn met elegante zuren. Afdronk met mooi rijp wit fruit. Heerlijk als feestelijk aperitief.
Drinkmoment
 
Heerlijk als feestelijk aperitief, doordrinkbaar bij lunch en diner. Aan te bevelen bij visgerechten, schaal en schelpdieren. Serveertemperatuur 6-8°C
Alcohol
11%
Oogstjaar
n.v.t.
Wijnhuis
Prijs
€ 11,99

 

Astoria “Galíe” Prosecco D.O.C. Treviso, Astoria vini is de producent van deze Spumante, deze mousserende wijn is voor 100% gemaakt van de Glera druif en is afkomstig uit het gebied Veneto en mag hierdoor de beschermende benaming Prosecco dragen. Deze opvallende fles is uitsluitend gemaakt voor Astoria Vini en geïnspireerd op de glasmakers van Murano.

 

De Italiaanse mousserende wijn Prosecco wordt gemaakt van de witte druivensoort Glera, in een gebied ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië in de regio Veneto. Bij het plaatsje Valdobbiadene, bevindt zich de top producent van deze Spumante, de zeer populaire en lichtvoetige, lichtparelende wijn van deze streek, de Prosecco. De beschermde naam Prosecco mag alleen worden gebruikt voor deze Spumante uit dit gebied.

 

De Prosecco wordt gemaakt van de glera druif en vrijwel altijd volgens een speciale methode: de méthode Charmat of cuve close. De methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door de gisting geproduceerde koolzuurgas zijn mousse geeft aan de wijn. Door het grotere volume van de tank, verloopt de tweede gisting veel sneller, Dit geeft de Prosecco-wijn zijn frisse en zachte mousse.

 

De meeste prosecco's hebben een wat lagere koolzuurdruk (ongeveer 2,5 bar) en worden ook wel 'Vino frizzante' genoemd. De fles volstaat meestal met een stevige kurk met het bekende touwtje (spago) eromheen. Een kroonkurk of draaidop als afsluiting wordt ook wel toegepast bij frizzante-wijnen. Het alcoholpercentage van deze prosecco's ligt vaak rond de 10 à 11 procent.

 

Deze Astoria “Galie” Prosecco is een 'spumante' kwaliteit. Deze wijn heeft een hogere koolzuurdruk (ongeveer 4 bar) en meer mousse, vergelijkbaar met Champagne of Cremant. Om de krachtige mousse te behouden zijn de flessen zwaarder en sterker, de sluiting is voorzien van een speciale kurk en een metalen vlechtwerkje (muselet). Smaak: Extra Dry; Droge frisse mousserende wijn met elegante zuren. Afdronk met mooi rijp wit fruit. Heerlijk als feestelijk aperitief, doordrinkbaar bij lunch en diner. Aan te bevelen bij visgerechten, sushi, schaal en schelpdieren. Serveertemperatuur 6-8°C.