Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever

Hooghoudt Jonge Dubbele Graan Jenever

 

Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever

 

De Jonge Dubbele Graanjenever onderscheidt zich op zachtheid en smaak. Dubbele distillatie van de jeneverbes brengt de verfijnde smaak van de jeneverbes extra goed naar voren. Hooghoudt stookt jenever met een extract van twaalf kruiden waaronder alsemkruid, fruitschillen en oranjeschil.

 

Wist je dat...

 

In het diepste geheim werkt Hero Jan in de jaren ’60 aan een jenever die toen al het beste van vroeger combineerde met het goede van nu. Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever komt in 1968 op de markt en zorgt voor een aardverschuiving. De basis is puur graan in plaats van melasse. Een unieke zet.

 

Hooghoudt gelooft in de toekomst van jenever, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar jenever maak je niet zomaar. Het is een gelaagd product en kent een complex, bijzonder en verfijnd proces. En juist dat maakt het zo interessant, variëren met gelagerde moutwijnen, graanalcohol en componeren met kruiden, vruchten en specerijen.

 

Traditioneel gestookte moutwijn rijpt op bijvoorbeeld Andalusisch eikenhouten sherryvaten (lageren). Kruiden, specerijen, fruit en fruitschillen wordt tot zes weken op trek (extraheren) gezet. Het stoken (distilleren) gebeurt vol overgave. Altijd op zoek naar de beste, fijnste en meest speciale smaken.

 

Het distilleerproces komt heel precies: een goede samenstelling van de ingrediënten, het juiste alcoholpercentage, de temperatuur in de distilleerketel, de tijdsduur en de optimale behandeling zijn allemaal cruciaal voor een goede jenever. Dat vraagt veel expertise, liefde en geduld.

 

 

 

Land van herkomst Nederland
                                                                                          
Producent Hooghoudt
Inhoud 100cl
Alcoholpercentage 35%
Prijs € 12.99