I Muri Bianco

I Muri Bianco

 

I Muri Bianco, Italië, Puglia,Salento

 

Farnese Vini is een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië. Deze groei ging niet gepaard zonder nationale en internationale erkenning. Drie jaar achtereen werd Farnese uitgeroepen tot bedrijf van het jaar in haar industrie, vijf maal werden haar wijnen uitgeroepen tot wijn van het jaar en meer dan 30 gouden medailles en trofeeën sieren de wand van het hoofdkantoor.

 

De druiven voor deze Bianco komen van 15 tot 30 jaar oude wijnranken. De grond is erg ijzer- en kalkrijk en de onderlaag poreus, waardoor er een goede afwatering is. Deze wijn wordt van verschillende druivensoorten gemaakt: Malvasia Bianca, Chardonnay en Verdeca. Na de oogst worden de druiven zacht geperst waarna de most vergist in stalen tanks en uiteindelijk nog 2-3 maanden rust op het bezinksel.

 

 

De wijn is strogeel met gouden toppen. In de neus een intense, aanhoudende fruitige geur met hints van rijp geel fruit. In de mond een frisse aangename wijn die goed in balans is, met een lange finish.

 

 

Heerlijk bij voor gerechten en vissoep, zachte kaas en pasta met lichte sauzen.

 

.

 

Soort
Witte wijn
Land 
Italië
Druif
Malvasia Bianca, Chardonnay en Verdeca
Smaak
Een frisse aangename wijn die goed in balans is, met een lange finish.
Drinkmoment
Heerlijk bij voor gerechten en vissoep, zachte kaas en pasta met lichte sauzen.
Alcohol
12%
Oogstjaar
2022
Wijnhuis
Farnese
Prijs
€ 5,99