La Celia Reserva Malbec

 

La Celia Reserva Malbec 75 cl

 

Argentinië, Uco Valley, Mendoza

 

FINCA LA CELIA – DON EUGENIO BUSTOS

De oudste Malbec producent uit de Uco Valley, Mendoza Argentinië

 

Eugenio Bustos arriveerde 129 jaar geleden in de Uco-vallei en plantte de eerste Malbec uit Frankrijk, die hij kreeg als betaling voor de verkoop van zijn beste paarden. Zo ontstond in 1890 Finca La Celia, genoemd ter ere van zijn dochter. Met meer dan 125 jaar is La Celia de oudste wijnmakerij in de Uco-vallei in Mendoza.

 

Valle de Uco is een wijnbouwgebied ten zuidwesten van Mendoza, in Argentinië. Gelegen langs de Tunuyán-rivier, wordt de Uco-vallei algemeen beschouwd als een van de beste wijnregio’s in Mendoza en heel Argentinië. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 14 ° C en de hoogten variëren van 900 tot 1200 meter boven zeeniveau.

 

De combinatie van hoge ligging, alluviale bodems, irrigatie afkomstig uit het Andesgebergte, een lang groeiseizoen met meer dan 250 zonnige dagen per jaar, weinig regen en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn allemaal bevorderlijk voor de teelt van kwaliteitswijndruiven. Deze klimaat- en geografie-elementen komen samen om een uitstekende rijping en concentratie van fruit te bieden, waarbij kleuren, aroma’s, smaken en texturen worden ontwikkeld, wat resulteert in wijnen die diep van kleur, intens van aroma’s en rijk aan smaken zijn. De Uco-vallei speelt een prominente rol in de Argentijnse wijnbouw.

 
Soort
Rode wijn
Land 
Agentinie
Druif
Malbec
Smaak
Dieprode kleur met paarse tinten. Elegant aroma; bloemig, maar ook vers rood fruit zoals aardbeien en pruimen. Deze Malbec is elegant, intens met zachte tannines gecombineerd met tonen van eikenhout.
Drinkmoment
Serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden. Mooi in combinatie met gebraden vlees en gevogelte.
Alcohol
14 %
Oogstjaar
2018/2019
Wijnhuis
Finca La Celia
Prijs
11.95