Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso Rosso IGT Veneto 75 cl

 

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

 

De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

 

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

 

Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.

 

Bekroond:

 

Gouden Medaille voor Neropasso 2015 @ Mundus Vini​

 

Soort
Rode Wijn
Land 
Italië
Druif
Corvinone, Corvina en Cabernet 
Smaak
Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk. 
Drinkmoment
Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.
Alcohol
13,5%
Oogstjaar
2019
Wijnhuis
Biscardo Vini
Prijs
€ 8,95