Paul Mas Vignes de Nicole Cabernet / Syrah
Paul Mas V. de Nicole Cabernet Sauvignon / Syrah 75 cl
Paul Mas, Zuid-Frankrijk, Vin de Pays d'Oc
Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma's van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannines. Lange afdronk met hints van drop. Heerlijk bij gegrild en rood vlees, stoofgerechten, wild en belegen kaas.
15 jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. 55% Cabernet Sauvignon en 45% Syrah. 50% van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.
De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen; als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm klimaat.
Soort
|
Rode wijn
|
---|---|
Land
|
Frankrijk
|
Druif
|
Syrah Grenache
|
Smaak
|
Een kruidige en sappige rode wijn met mooie aroma’s van rood fruit met tonen van mokka en kruiden en in de smaak bessen, rozemarijn, tijm en bloemen.
|
Drinkmoment
|
Past perfect bij een stoofgerecht zoals Cassoulet en vlees van de grill. Serveertemperatuur 18 -– 19 graden.
|
Alcohol
|
14 %
|
Oogstjaar
|
2020
|
Wijnhuis
|
Paul Mas
|
Prijs
|
€ 8,95
|