Phebus Gran Reservado Malbec

 

Phebus Gran Reservado Malbec  75 cl

 

Argentinië, Mendoza

 

Voor de Phebus Gran Reservado Malbec vindt in december een groene oogst plaats en wordt het teveel aan bladeren eraf gehaald. Van 28 maart tot 11 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. Er vindt een dubbele selectie plaats, allereerst van de trossen en vervolgens druif voor druif.

 

Van 18 tot 27 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Phebus Gran Reservado Malbec, de absolute top van Argentinië!

 

n Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren '90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij één van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort. Toewijding en persoonlijke stijl zijn de essentiële elementen voor de kwaliteit waar Phebus voor staat. Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de "savoir faire: uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. Hervé's passie en kennis stellen hem instaat om exceptionele wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden. De druiven voor de wijnen die Phebus produceert, komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonia (Alto Valle de Rio Negro). Daar zijn de omstandigheden ideaal voor de malbec en andere druivensoorten. Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir.

Soort
Rode wijn
Land 
Agentinie
Druif
Malbec
Smaak
Intens paars/rode kleur. Elegante geur met tonen van viooltjes, zwarte kersen en zoethout. De smaak vol en rijk, is goed in balans met fluweelzachte tannines. Het hout is mooi geïntegreerd.
Drinkmoment
Serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden. Heerlijk bij gegrild vlees, wild, rijke kazen en chocolade desserts.
Alcohol
14,5 %
Oogstjaar
2018
Wijnhuis
Bodegas Fabre
Prijs
€ 17,50