Rooster & Wolf, Fine Brandy

Rooster & Wolf, Fine Brandy

Kleur is rood bruin. Geur hout en vanille. In smaak fruit, complex, krachtig en vol. Afdronk licht eiken, honing, zacht en lang aanhoudend.

 

Rooster & Wolf werkt samen met de vierde generatie van een Franse meester distilleer familie en produceren deze unieke brandy. Aan de basis staat een witte wijn van de druivensoort Ugni Blanc uit Frankrijk afkomstig uit de streken Armagnac, Cognac, Bourgogne en Lanquedoc. De wijn wordt twee keer gedestilleerd in de ‘alambic charentais’ ook wel bekend als de koperen pot-still. Na destillatie volgt rijping in oude eiken vaten, speciaal gemaakt van hout uit de Limousin en Troncais bossen, eerst in nieuwe vaten en vervolgens in oude vaten. Het deel der Engelen wordt getransformeerd van een heldere drank in een rijke brandy met een gouden bruine kleur. Met als resultaat deze Fine Brandy met een intense maar zachte smaak. Tenslotte worden uit verschillende vaten met verschillende leeftijden de exclusieve Rooster & Wolf Fine Brandy gecreëerd. De Fine Brandy wordt gebotteld in Schiedaam, een echte ‘Eau de Vie de Vin’ met Nederlandse roots.

 

Met een Rooster & Wolf fine brandy  in de hand, kunt u genieten van het heden. Maar de geschiedenis van deze drank gaat eeuwen terug in de tijd, wanneer de wijn werd vervoerd per schip. De houdbaarheid van wijn was kort, dus was destilleren de oplossing en de brandy is gemaakt. Deze authentieke smaak van pot stilled brandy maakt dit tot een plezierige tijdloos drankje.

 

Soort Fine Brandy                                        
Land van herkomst Frankrijk
   
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd 3 jaar oud
Prijs € 30.99