Scallywag 10 Years Old Speyside Blended Malt Whisky

Scallywag 10 Years Old Speyside Blended Malt Whisky

 

Scallywag 10 Years Old is een blended malt gemaakt van  alleen de beste Speyside Malts, waaronder  Mortlach, Macallan en Glenrothes. Gebotteld op 46% alcohol en non-chill gefilterd. Deze whisky heeft een uitgesproken rijke, donkere kleur verkregen door lagering op PX en Oloroso vaten.

 

Het resultaat is een amber kleurige malt. In de geur vanille, donkere chocolade en rijke mokka. Smaak donker fruit, kruiden en donkere chocolade. De afdronk is lang en subtiel met invloeden van PX en Oloroso sherry.

 

Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch whisky's.

 

De naam en vormgeving is geïnspireerd op de liefde van de Douglas Laing familie voor Fox Terriërs, deze honden staan bekend om hun lieve maar toch ook ondeugende karakter. De naam Scallywag en het ontwerp met de Fox Terriër zien zij als het meest passend voor deze rijkelijk gekruide en heerlijk zoete malt whisky.

 

Productie proces Schotse whisky

 

Soort Blended Malt Whisky
Land van herkomst Schotland
Inhoud 70 cl                                                    
Alcoholpercentage 46%
Prijs €57.99