Domaine de La Baume Saint Paul Syrah

Domaine de La Baume Saint Paul Syrah

 

Languedoc-Roussillon (Pays d'Oc)  

 

 

La Baume Saint-Paul Syrah is een intense granaat rode wijn. In de geur aroma's van rode vruchten, kersen en zwarte bessen, aangevuld met peper en kruiden. De smaak is vol en krachtig, wat kruidig en zwart fruit, bramen zoethout en peper. Opwekkende zachte tannine, lange aanhoudende afdronk.

 

In het hart van de Languedoc…

Al meer dan een eeuw houdt het Domaine de la Baume een wijnbouwtraditie in stand en produceert het betoverende wijnen met een sterk aromatisch potentieel.

 

Het Domaine de la Baume is verankerd in het hart van de Languedoc-Roussillon, gelegen tussen de kleine dorpjes Servian, Béziers en het middeleeuwse stadje Pézenas en is een bron van inspiratie. Een echte oase van rust midden in de natuur, het belichaamt de warmte van het Zuiden, de sfeer en gezelligheid, maar ook de liefde voor het land. Een enkele weg brengt u naar de prachtige smeedijzeren poort, versierd met initialen J en P ter ere van Jean Prat, de oprichter.

 

Terroir

De grond waarop de wijngaarden van Domaine de la Baume zijn aangeplant, is zeer divers: terwijl de hellingen kalksteengrind hebben, zijn de plateaus klei-kalksteen en klei-zandig. Dit rijke terroir maakt de ontwikkeling van veel wijnen mogelijk die van een vriendelijke stijl naar een subtielere stijl gaan. Maar wat ze ook zijn, ze bieden een enorm aromatisch palet.

 

“ We voorzien elk van onze percelen met onze knowhow en onze grootste aandacht om het beste uit hun potentieel te halen. Jonathan Sanchez, oenoloog.

Soort
Rode Wijn
Land 
Frankrijk, Vin de Pays D’Oc
Druif
Syrah
Smaak
In de geur aroma's van rode vruchten, kersen en zwarte bessen, aangevuld met peper en kruiden. De smaak is vol en krachtig, wat kruidig en zwart fruit, bramen zoethout en peper. Opwekkende zachte tannine, lange aanhoudende afdronk. 
Drinkmoment
Serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden. Heerlijk bij gegrild en rood vlees, geroosterde eend en gerijpte kazen.
Alcohol
14 %
Oogstjaar
2020
Wijnhuis
La Baume
Prijs
€ 8,99