Oropasso IGT Veneto

Oropasso IGT Veneto

 

De Oropasso wordt gemaakt van ongeveer 60% Garganega en 40% Chardonnay druiven. De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. De wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks.

 

De wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma's van bloemige tonen en hunts van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.

 

Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, wit vlees en gerijpte kazen.

 

Bekroond:

 

Goud voor Oropasso 2016 at Vinalies Internationales Paris

 

Elk jaar organiseer de Union of French Oenologists een van de meest prestigieuze competities in de wijnwereld. Gedurende 5 dagen buigt een jury van experts op hun vakgebied zich over de ingezonden wijnen onder toezicht van een Franse wijnspecialist. Alle wijnen worden blind beoordeeld en komen uit alle hoeken van de wijnwereld. Vorig jaar werden maar liefst meer dan 3500 flessen beoordeeld. Gedreven door de bekendheid van de competitie worden de met medailles onderscheiden wijnen over de hele wereld verkocht en staan in hoog aanzien bij distributeurs en consumenten.

Soort
Witte Wijn
Land 
Italië
Druif
60% Garganega en 40% Chardonnay 
Smaak
Fruitige wijn die fris is, mineralig met een goede balans.
Drinkmoment
Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, wit vlees en gerijpte kazen.
Alcohol
13%
Oogstjaar
2022
Wijnhuis
Biscardo Vini
Prijs
€ 8.99